"Политиците и магистратите, които воюват отскоро, но когато бяха приятели и не воюваха помежду си, имаха един общ враг - Красимир Каменов - Къро. Точно тези хора дължат обяснение не като приятели, а като врагове, как и защо се стигна до убийството".

Затова призова служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в изявление пред журналисти.

Той увери, че няма незаконни действия на службите. МВР не си е позволявало и няма да си позволи да подслушва и да следи някого незаконно, увери Демерджиев.

МВР няма да участва нито във войни между институциите и да заема страна, нито ще участва във войни между политици, подчерта вътрешният министър.

МВР ще направи всичко необходимо и с партньорството на Министерството на външните работи да стигне до обективната истина за смъртта на Къро и семейството му в ЮАР. МВР е в комуникация с ЮАР и ще бъде допуснат представител на вътрешното ведомство, който да се запознае с разследването.

Демерджиев напомни, че това не е единственият случай на убийство на българин в ЮАР, като такъв случай имало и през 2018 година. Затова МВР ще търси сходни връзки с убийството на Къро и предходното убийство отпреди 5 години. Всички служби работят активно и по случая, като протича полицейска операция и срещу представители на криминалния свят, способни да извършат престъпление против личността.

Гешев за убийството на Къро: Връщаме се в мутренските години

Гешев за убийството на Къро: Връщаме се в мутренските години

Главният прокурор дойде в Народното събрание за заседанието на Комисията по правни въпроси

Припомняме, вчера от ЮАР дойде информацията за покушението над Красимир Каменов - Къро. Къро беше обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол преди около месец. Каменов е издирван за убийство, заплаха за убийство и изнудване.

В края на март 2023 г. Къро бе задочно обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР. Името му бе свързано и със записи, в които се споменава името на Цветан Василев в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи.