Премиерът акад. Николай Денков и председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски се използват като скачени съдове и запълват вакуума в управлението. Такова сравнение направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Партийния дом по оста на напрежение между Денков-Пеевски.

По думите му, когато премиерът започне да отговаря на някого, го приравнява със себе си. За разлика от Денков, Пеевски в опитен и когато академикът се хвана на неговите писма, той се въздигна на нивото на Пеевски, посочи Борисов, като не каза дали председателят на ПГ на ДПС е подходящ да стане премиер на държавата. Той си спомни още, че Сергей Станишев правел същите грешки като премиер и се принизявал до нивото на другите.

За ситуацията в Столичния общински съвет и ще бъде ли избран председател на градския парламент, Борисов коментира, че в момента в СОС ПП-ДБ висели пред вратите на "Възраждане" и БСП, за да търсят подкрепа. "Ще станат много смешни, ако направят коалиция с тях и тогава ще цитирате вопъла на Кирил Петков, че представител на Путин може да спечели София", каза Борисов.

Той бе категоричен, че от ГЕРБ-СДС са склонни да спасят София от спасители в СОС.

Борисов не иска реплика в диалога на високо равнище Денков - Пеевски

Борисов не иска реплика в диалога на високо равнище Денков - Пеевски

Да оставим тези момчета да спорят помежду си