Не е ясно до колко всичко е театър, в който ние да послужим като параван и алиби. Това обяви пред БиТиВи Николай Денков. В петъчната среща между първите и вторите представители на ГЕРБ, които присъстваха, тласкали разговорът към "не", но Мария Габриел искала да отговори на въпросите на ПП. Делян Добрев почти взривил разговора и се наложило Бойко Борисов да се включи. Според Денков явно вървят паралелни разговори.

анкета

Нужни ли са нови избори?

Виж резултати

Не, трябва партиите да съставят правителство 38.4%

Не, да остане служебното правителство 11.9%

Да, този парламент не може да излъчи кабинет 26.4%

Да изчакат до местните избори 7.0%

Избори до дупка 16.2%

ГЕРБ непрекъснато се опитват да ни вкарат в един цайтнот, че няма време, изтъкна академик Денков. Според него целта е да се покаже, че те не искат да има правителство. Ще подкрепяме политиките и законите, които поставихме в програмата, заяви той. Няма да има коалиционно управление с ГЕРБ, категоричен бе Денков. За него е важно кой ще назначава експертите.

Едно е Мария Габриел, друго е Делян Добрев, според него. "За мен най-лошо е да пуснем една мъгла, а да ни управлява завладяната държава", изтъкна Денков.

Главният прокурор Иван Гешев отдавна трябваше да си тръгне, поясни той.

ПП/ДБ искат ГЕРБ да си спазят споразумението за председател на парламента, отсече Николай Денков.

ГЕРБ сякаш прозря – без опозиция не може

ГЕРБ сякаш прозря – без опозиция не може

Ако ПП/ДБ не измисли стъпките си, то фигурата Мария Габриел може да е разходвана напразно

Вчера на извънреден брифинг в централата на партията си кандидатът за премиер Мария Габриел обяви предложението си - експертен кабинет със срок от една година.

Припомняме, след проведените миналата седмица разговори на Мария Габриел с всички политически сили в 49-то Народно събрание без "Възраждане", днес вече предстоят т.нар. лидерски срещи - очаква се присъствието и на Бойко Борисов. Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще се срещнат последователно с ръководствата на БСП, ДПС и ИТН тази сутрин, преди в 15 часа да бъде връчен първия мандат от президента Румен Радев

В програмата не е предвидена среща нито с ПП/ДБ, нито отново с "Възраждане".