След ротацията се виждам като вицепремиер, за другото предстоят преговори. Това заяви премиерът Николай Денков по време на официалното откриване на тунел "Железница" на АМ "Струма".

Както стана ясно, Мария Габриел е в чужбина и с Денков не са разговаряли през последните два дни за ротацията и поста в Министерството на външните работи. Той сподели, че вярва на Габриел и двамата споделят общи европейски ценности и цели.

Според Денков политическата среда е доста трудна и "за да можем да се справим трябва да се гледа внимателно кое решение зависи от парламента, кое от Министерски съвет и кое от регулатори".

Дали президентът Румен Радев ще забави консултациите, Денков не се интересува особено от този въпрос. Това е решение на президентството, поясни той.

Румен Радев дава време на сглобката за ротацията

Румен Радев дава време на сглобката за ротацията

Скандалите покрай разпределението на властта скъсали нишката между управляващите и обществото

По повод твърдението на Радев, че министрите са от без значение и че решенията се вземат от "други хора на друго място" Денков заяви, че няма представа какво има предвид държавния глава.

Това, което вижда обаче е, че решенията се взимат в НС и МС. Премиерът съзира и често желание да се атакуват институциите, които изпълняват задълженията си според Конституцията и законите.

"Това, че президентството има някакви аспирации към вземането на решения, е проблем на президентството", допълни още Денков.