Представители на ГЕРБ организираха флашмоб пред Министерство на културата като акция в защита на редакцията на вестник "Труд". Сред присъстващите се отличи депутатите Тома Биков, Любен Дилов - син, Маноил Манев, както и двамата лекари и вече настоящи депутати Костадин Ангелов и Асен Балтов. А и бившият енергиен министър Теменужка Петкова.

Импровизираният брифинг, както и самият флашмоб не бяха чак толкова спонтанни, най-малкото защото несимволично, а сякаш с един тираж на съвременен вестник, стълбите към входа на Министерство на културата бяха застлани от днешни вестници.

Също така и се наложи, отново заради "добра" организация, самите протестиращи и възмутени от запечатването на част от редакцията на вестника, да стъпят върху вестниците, които постлаха със собствените си ръце. Така веднъж, а после и още веднъж, за да излязат говорителите на протестната акция.

СЕМ не одобри полицаите пред офиса на в. „Труд“

СЕМ не одобри полицаите пред офиса на в. „Труд“

Трябва да се спазва баланс, така че да не се поставят под заплаха

Любен Дилов - син е убеден, че целта на акцията от вчера е вестникът да замлъкне, защото е критичен, а това е цел на президента Румен Радев. Това е най-старият и все още жив вестник в България, но това, което е направило най-лошо впечатление на Дилов - син е точно реакцията на медийната общност в у нас - и още по-точно липсата на реакция. Защо журналистическата общност не са се хвърлили да защитават своите колеги, диви се Любен Дилов. "Нашата медийна свобода виси на косъм", убеден е депутатът от ГЕРБ.

Тома Биков също взе думата. Според него акцията вчера е плод преди всичко на глупост, но в нея има и серия от неправомерни действия. Тези хора - министрите на МВР и МК, Бойко Рашков и Светослав Минеков, никога повече не трябва да бъдат допускани до държавен пост, най-много домоуправители и то със съгласието на всички от жилищната сграда", се опита да бъде ироничен Тома Биков.

Припомняме, че вчера управата на област София "нахлу" в редакцията на вестник "Труд".

Редакцията и Министерството на културата вече от няколко месеца са в конфликт. Ведомството на Велислав Минеков иска медията да освободи заеманите помещения, които са на Министерство на културата с аргумент, че наемът не е заплащан. От "Труд" контрират, че всичко е платено и се води дело.