Депутатите от Комисията по правни въпроси в Народното събрание не се отказаха от последната точка от дневния си ред, която предвижда изслушване на главния прокурор Иван Гешев.

Припомняме, че точката в комисията бе включена след искане на обвинител номер едно да бъде изслушан на закрито заседание в Народното събрание. Като повод за изслушването Гешев посочи - досъдебни производства за корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние. Така бе включена и точката, но в момента главния прокурор се намира още в Страсбург, където вчера бе изслушан в комисията LIBE.

Иван Гешев в Страсбург се насочи към ЕКР

Иван Гешев в Страсбург се насочи към ЕКР

Разговарял е с трима евродепутати от Полша и Хърватска

Депутатите обаче гласуваха по настояване на Десислава Атанасова, ГЕРБ, точката да остане в дневния ред, "тъй като ангажиментите на главния прокурор са му били известни и когато е изпратил писмо до Народното събрание". Тя изтъкна, че докато се стигне до точката с изслушването на обвинител номер едно, която е последна, от прокуратурата все пак може и да пристигне представител, така че да се докладват всички теми, които държавното обвинение желае да обсъди с депутатите. И ако това се случи от ГЕРБ/СДС с ангажираност ще ги изслушат и ще участват в дебата.

Председателят на Комисията по правни въпроси и депутат от ПП/ДБ Стою Стоев все пак обясни, че е постъпило писмо от главния прокурор, в което Гешев изтъква служебен ангажимент.

Депутати не знаят защо Гешев иска да бъде изслушан

Депутати не знаят защо Гешев иска да бъде изслушан

Радомир Чолаков се чуди дали главният прокурор може да каже нещо ново