Председателят на Комисията по правни въпроси и депутат от коалицията ПП/ДБ Стою Стоев се надява да има добра комуникация с прокуратурата, за да се направят нещата както трябва, ако се стигне до изслушване на главния прокурор Иван Гешев при закрити врата в Народното събрание.

Пред журналисти преди заседанието на правна комисия, Стоев каза, че ще се съобрази с желанието на главния прокурор да не бъде изслушан в ресорната парламентарна комисия, тъй като че обвинител номер едно се намира в Европейския парламент в Страсбург.

Той очаква да разбере какви са причините Гешев да иска изслушване при закрити врата в Народното събрание.

ДБ дадоха заден за пълното премахване на фигурата на главния прокурор

ДБ дадоха заден за пълното премахване на фигурата на главния прокурор

По-скоро да се намалят правомощията му

"Аз лично не искам главният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан при закрити врата в Народното събрание", заяви от своя страна депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков, който е и бивш председател на правната комисия. Той запита журналистите дали смятат, че Гешев може да каже нещо ново, което да изненада пленарната зала. Народното събрание не трябва да бъде превръщано в евтин ПР на главния прокурор, изтъкна Чолаков.

Иначе депутатите получили писмо, че главният прокурор няма да присъства на правна комисия днес и моли друг път на закрито заседание да бъде изслушан. Ние не сме го канили, той искаше да бъде изслушан, не спести критиките си Чолаков спрямо обвинител номер едно.

Според него главният прокурор поне от началото на тази година се е изнервил и е започнал да предприема действия, които са по-скоро политически с цел да бъде забавен процесът, ако може да не се случи механизмът за разследване на главния прокурор и заместниците му, вместо да помага.