С остра позиция депутатите от БСП призовават държавния глава Румен Радев да спре да се меси в работата на парламентарната група.

Поводът за изявлението е участието на служебния министър Весела Лечева в сутрешния блок на БНТ, когато тя покани съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев, за да ги запознае със спорните договори, които бяха изнесени от екипа. Коментира обаче петото място на БСП на изборите, като показателно за действията на ръководството на партията, а конгресът през февруари като твърде закъснял. След избора на председател на НС, се надявам да няма коалиция на хартиената бюлетина - ГЕРБ, ДПС и БСП заедно, каза още Лечева.

"Уважаеми господин президент, за пореден път Ваш служебен министър си позволява да коментира публично вътрешнопартийни въпроси на БСП. Нещо повече, да изопачава факти, касаещи парламентарната група на БСП и решения, взети от колективните органи на партията и от общото събрание на народните представители.

В позицията си депутатите социалисти припомнят, че госпожа Весела Лечева е назначена от Румен Радев за министър в лично качество. Тя не представлява БСП в служебното правителство.

Депутатите отчитат, че започва да става практика членове на служебния кабинет грубо да се намесват в партийните ни работи.

"Вече ви писахме по този повод, но липсата на реакция и продължаващите изявления ни карат да мислим, че всичко това се случва под Ваше давление. Считаме, че служебният кабинет излиза извън правомощията си, погазва принципа за разделение на властите и това трябва да спре."