Депутатите приеха декларация, с която подкрепят членството на Украйна в НАТО.

Не виждам по-голяма ценност от живота, по-голяма ценност от мира, заяви Николай Дренчев от "Възраждане". Той иска украинският народ да е добре, както и руският. Бавно и постепенно България е въвличана в този конфликт, изтъкна той.

Според него страната ни може да се въвлече в конфликта само като предостави място за мирни преговори.

Господарят хвърлил кокала и кучето следва това, което подал господарят, изтъкна Иван Петков от БСП. Вие от много господари се объркахте, подчерта на свой ред Георг Георгиев от ГЕРБ. Външната политика няма цвят, по думите му.

Въпросът да става ли Украйна член на НАТО, раздели депутатите

Въпросът да става ли Украйна член на НАТО, раздели депутатите

Възраждане се обявиха категорично против

Любен Дилов изтъкна, че декларацията подкрепя правото на един народ да се самоопределя. А в Украйна, по думите му, казвали, че ако били в НАТО, Русия нямало да ги нападне.

"Какво получава България насреща?", попита лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Потупване по рамото, може би, отговори си той. Според него българският парламент се занимава днес с дневния ред на украинската Рада. Въпросите, които поражда тази декларация, са повече, отколкото отговорите, смята лидерът на "Възраждане".

Йордан Цонев пък посочи, че от началото на войната позицията на ДПС е ясна.

Георги Свиленски от БСП недоумява защо точно днес трябва да се разглеждат всички декларации, когато в бюджетната комисия трябва да се разглежда държавният бюджет.

Отново мнозинството надделя в гласуването.

Външна комисия прие декларацията за членството на Украйна в НАТО

Външна комисия прие декларацията за членството на Украйна в НАТО

Екатерина Захариева дори критикува някои страни в НАТО