Занимавам се само с граждански дела и не консултирам фирми и юридически лица. Това обясни пред парламентарните репортери социалистката Мая Манолова по повод
обявените 40 000 лева от юридически консултации пред Сметната Палата. Нямам много време за адвокатската си практика, обясни тя и изтъкна, че в кантората си работи с няколко колеги.

Човек не трябва да изоставя основната си професия и да се деквалифицира, докато е в парламента, смята още Мая Манолова. Тя каза, че не влиза в съдебната зала, защото според нея не е коректно, а и парламентарната й дейност може да повлияе на крайния изход от делото.

Припомняме, вчера Сметната палата публикува в интернет декларациите и уведомленията, подадени през 2011 г. по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, както и имената на лицата, които не са изпълнили това задължение.

Димитър Карбов от Атака обясни приходите си, декларирани пред Сметната палата, с работата си освен като народен представител и като областен координатор на националистите. Карбов имал консултантски договор с централата на партията. От къде обаче му плаща партийната централа и дали получава средства от държавната субсидия, Карбов не знае.

Преди да вляза в парламента, съм бил съдружник в различни фирми. В момента, в който ги напуснах, имам да получавам определени пари, това обясни депутатът от ГЕРБ Румен Стоилов. Досега от дължимите средства той е получил около 20-30%. Бизнесмен съм от 20 година, с тези думи той оправда впечатляващите си доходи. Извън депутатската си заплата, Румен Стоилов получава минимален доход от наем на един апартамент, както и лихви върху спестяванията си.

Богатството е широко понятие, смята герберът, попитан дали се счита за богат човек. Стоилов не разчита на депутатската си заплата, защото я дарява на Федерацията по Самбо.

Другият заможен депутат от управляващите Красимир Велчев заяви, че в чужбина хората се гордеят, че плащат много данъци. Тук обаче така се изкривяват нещата, че едва ли когато човек плаща данъци е или глупак, или мошеник, подчерта той.

Велчев се оказа обиден на някои медии, които коментираха, че по доходи надминал и лидера на ДПС Ахмед Доган. Депутатът от ГЕРБ "жертвал" фирмата си, която продал, след като станал народен представител. В резултат на сделката в държавата хазна влезли 200 000 лева.

Продадох нещо, което 20 години съм изграждал, посочи  Велчев.