"Май вие ще ядете доста сурови сарми". С такава закачлива шега председателят на парламента Вежди Рашидов се обърна към депутатите в Народното събрание, които все още не могат да се разберат за дневния си ред, по който ще работят близо час.

Видимо депутатите се оплетоха с приемането на дневния ред на законодателния орган, като решиха да започнат с множество процедурни предложения. Първо с ветото, наложено от президента Румен Радев върху промените в Изборния кодекс, след това да продължат с приемането на удължителния бюджет за догодина, а като трета точка да разгледат и приемат първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност.

Малко преди това народните представители отхвърлиха предложения в дневния ред на парламента да влязат точките: Второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса на труда, Второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър, Първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование и Закон за личния фалит.

Без минимална работна заплата 850 лв. за 2023 г. окончателно

Без минимална работна заплата 850 лв. за 2023 г. окончателно

Народното събрание ще работи докато се приемат бюджетите