"Ще инициираме разговор в дясно за обща позиция по мажоритарното гласуване", заяви Найден Зеленогорски от "Движение България на гражданите" от Реформаторския блок пред bTV.

По думите му десницата трябва да се обедини относно въпросите, свързани с провеждането на мажоритарни избори в страната и председателството на България на Съвета на ЕС.

Според Зеленогорски правителството не се е захванало с важните проблеми в страната. Това била и причината за първите протести срещу кабинета Борисов 3. По темата за застрояването на Черноморието Зеленогорски сподели, че "... хората имат право да протестират, тъй като подобни решения не трябва да се взимат за един ден без дебат и обсъждане с природозащитници и местните общности".

Зеленогорски посочи и че не е видял от управляващите конкретни предложения относно председателството на Съвета на ЕС и позицията ни за Западните Балкани.

Напускането на 100 души от ДБГ било фалшива новина, уверяват от партията

Напускането на 100 души от ДБГ било фалшива новина, уверяват от партията

Започват кампания за негативните последици от мажоритарния вот в два тура

По въпроса с оставките в редиците на ДБГ Зеленогроски посочи, че не съществува вълна от напускащи, а прокуратурата ще се произнесе дали има опит за манипулация на документи. По думите му за сега молби за напускане са подали само 10 - 15 членове на от "Движение България на гражданите".

Според Зеленогорски нито той, нито Меглена Кунева ще се кандидатират за бъдещ лидер на политическата формация.

Тренчев и Ананиев напуснаха ДБГ

Тренчев и Ананиев напуснаха ДБГ

Обявиха решението си във Фейсбук...

Той заключи, че е необходимо сега да се инвестира енергия, средства и време в развитието на ДБГ и дясното пространство като цяло - "да се борим за значимите за обществото теми, а не да се занимаваме със себе си".