В политиката на правителството липсват мерки, които да насърчават каквато и да е било децентрализация. Това заяви заместник-председателят на Демократи за силна България Цецка Бачкова в сутрешния блок на БНТ.

Тя обясни, че проблемът с недостига за детски градини в София съществува от много години. Нещата стават по-зле и нищо не се е подобрило, посочи тя. Проблемите могат да бъдат решени именно през децентрализацията и развитието на различните региони в страната.

Според нея няколко решения трябва да се вземат, за да бъдат подпомогнати родителите на неприетите деца в детски градини - ваучери за семействата на неприетите деца, приземните етажи на блоковете да бъдат обособени като детски градини.

Тя посочи, че не се търсят алтернативни възможности за решаване на проблемите с детските градини. Има много други варианти, които да бъдат обсъдени и да бъдат взети сигурни решения за децата, настоя Бачкова.

Първо класиране за прием в общинските ясли и детски градини в София

Първо класиране за прием в общинските ясли и детски градини в София

Валидни ще бъдат регистрираните деца към датата 7 май

Тя уточни, че могат да бъдат взаимствани работещи мерки от други европейски държави. "Не бяха подпомогнати достатъчно на семействата по време на кризата, като надявам се, че след ваксинацията няма да има периоди на затваряне и на трудности на семействата за ежедневната грижа на децата", обясни Бачкова.

Бачкова смята, че може да бъде подсигурена сигурността на децата. На много деца пандемията се отрази лошо, а социалните контакти извън учебния материал са важни. Могат да се намерят решения, учителите познават децата и възможностите им, като могат да спомогнат те да получат някаква допълнителна подкрепа, посочи тя.

Дават нови 1,68 млн. лева за строеж на детски градини в Костинброд и Бургас

Дават нови 1,68 млн. лева за строеж на детски градини в Костинброд и Бургас

Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства

Според нея машинното гласуване ще спре познатите схеми за контролиран и купен на вот. Бачкова е оптимист, че тяхната политическа сила ще има по-добри резултати на предсрочните парламентарни избори.

ЦИК провежда втори експеримент за машинно гласуване

ЦИК провежда втори експеримент за машинно гласуване

Избрано е софийското село Доброславци...