Стреснат съм от намерението на Ахмед Доган да напусне политиката и да се занимава с научна дейност, тъкмо когато отпуснатите средства за наука и изследвания са 10 пъти по-малко от дотациите за тютюнопроизводителите.

Това обяви председателят на движение „Гергьовден" Любен Дилов-син, цитиран от Дарик радио.

Той коментира също така, че не е логично един от символите на антикомунизма лидерът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев да влезе в Европейския парламент.
Повод за изявлението му стана вчерашното издигане на Тренчев начело на единната гражданска социалдемократическа листа за избор на евродепутати.
Припомняме, че предложението за Тренчев бе направено по време на среща на националните ръководства на "Партия Български социалдемократи", Политическото движение "Социалдемократи","Нова социалдемократическа партия 1990" и Обединена социалдемократическа алтернатива.

На въпрос какви кандидатури за евродепутати ще издигне „Гергьовден" Любен Дилов поясни, че движението ще обяви своите номинации, след като бъде готов Законът за избиране на евродепутати.

Той добави и че все още не е взето решение дали Гергьовден ще се явят сами на изборите за евродепутати или с партньори.

В същото време Дилов-син не скри, че от "Гергьовден" са готови да предложат много екстравагантни идеи за проекта на Закона за избор на евродепутати.