Бившият председател на Народното събрание Димитър Главчев остава в парламента като народен представител на ГЕРБ. Това заяви пред bTV зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

Димитър Главчев подаде оставка

Димитър Главчев подаде оставка

Стабилността на държавата е по-важна, е краткият коментар на Борисов

Според Цветанов Главчев е качествен човек и е полезен за парламентаризма у нас. Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви още, че партията иска да намали политическото напрежение в страната, а не да го засилва. В този контекст оставката на Главчев била изцяло личен акт.

"Не е нормално това, което се прави от страна на опозицията - всичко е свързано с напрежение, което не отговаря на това, което имаме като предизвикателства и което трябва да свършим като народни представители", заяви още Цветанов. По думите му в конкретното заседание не се е налагало да се прилага най-тежкото наказание - излизането на Нинова от парламентарно заседание.
"Емоцията и напрежението... Не е много лесно да председателстваш българския парламент, когато постоянно имаш някой, който създава дразги и се мъчи всячески да прави някаква провокации", обясни Цветанов и допълни, че новият председател на НС Цвета Караянчева има необходимия опит, за да замести Главчев.

Цвета Караянчева е новият председател на НС
Обновена

Цвета Караянчева е новият председател на НС

Спрямо Главчев нямало натиск, Борисов му казал: "Решавай си"

Според зам.-председателят на ГЕРБ обществото вярва на управляващите, защото те правят политики с видими резултати и изпълняват ангажиментите си. По думите му лидерът на опозицията Корнелия Нинова се е възприемала като бъдещ премиер на страната, но това никога нямало да стане - опозицията трябва да знае, че "никога няма да управляват, защото това не е партията, която е допринесла за развитието на страната, това е партията, която е участвала в разграбването на страната".

БСП търсеше скандала, Главчев се поддаде, според Тома Биков

БСП търсеше скандала, Главчев се поддаде, според Тома Биков

Според левицата, бившият председател е поправил своя грешка