Част от ремонтите на българските щурмови самолети "Су-25" ще се правят в България. Това заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов след среща с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БНР.

Потенциалните изпълнители ще получат предварително условие, част от дейностите, които ще бъдат извършени по тези ремонти, да се реализират в България. "На две предприятия "Авионамс" в Пловдив и "ТЕРЕМ - Летец" в София ще бъде предложено, не по-малко от 20% от дейностите да бъдат извършени тук в България", каза Манолов.

Готвят част от ТЕРЕМ за приватизация, заподозряха работниците

Готвят част от ТЕРЕМ за приватизация, заподозряха работниците

Режат обезщетенията на служителите при масови съкращения

Предстои да бъдат ремонтирани 14 щурмови бомбардировача "Су-25" от българските Военновъздушни сили. Изпратена е покана до ремонтен завод в Беларус, но синдикатите настояват за участие и на българските военноремонтни заводи.

Процедурата е започнала с Решение №108, от 17 август 2018 година, но официално бе обявена на 21 август.

Нашите Су-25 спрени от полети поради липса на оборудване

Нашите Су-25 спрени от полети поради липса на оборудване

Предвиждаме да не закупуваме нова руска техника

Припомняме, новината за обществена поръчка за ремонт на руските бомбардировачи СУ-25, обявена от Министерството на отбраната, бе критикувана от новото извънпарламентарно обединени Демократична България и от новата неправителствена организация Атлантически съвет.

В Атлантическия съвет е бившият служебен министър на отбраната Тодор Тагарев, бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, бившият председател на Комисията по досиетата и депутат от 38-мо и 43-то НС Методи Андреев.