Срамно е Делян Пеевски да бъде моралния стожер, срамно е да бъде активен участник в конституционните промени и законодателството, срамно е да нарича премиера "човече", а още по-срамно е неговото отношение към изпълнителната власт.

Така Димитър Стоянов, бивш военен министър в служебното правителство, отговори на председателя на ПГ на ДПС и реакцията му на наложеното от държавния глава вето върху решението да дарим 100 БТР, държани на склад над 30 години, на Украйна.

Заради фасадата на евроатлантизма, българските политици забравиха проблемите на българските граждани, бедността, инфлацията, бедствията и проблемите на границата, е мнението на съветника на президента.

Сегашните евроатлантици убиват евроатлантизма с изявите си в парламента, посочи Димитър Стоянов.

Пеевски скочи на Радев за БТР-ите

Пеевски скочи на Радев за БТР-ите

НС трябва още тази седмциа да преодолее ветото на президента

Той защити напълно ветото на президента, като сравни аргументите, че тези БТР-и не са използвани 30 години, с бомбоубежищата: Да ги закрием ли, след като не са използвани толкова време?

Кога точно е установена "отпадналата необходимост", Димитър Стоянов не посочи, но това със сигурност не е станало по време на служебното правителство. Бившият военен министър увери обаче, че това не е станало в Министерство на отбраната, когато той го е управлявал. Стоянов призова да се питат депутатите от ГЕРБ, сред които има трима бивши вътрешни министри и изброи имената им.

Също така и на аргумента, че техниката е стара, Стоянов заяви, че българската армия така или иначе пази границата с техника на повече от 40 години.

А като аргумент, че БТР-те могат да бъдат използвани по време на бедствия, Стоянов посочи кадрите по телевизията от последното такова с МТ-ЛБ.

Димитър Стоянов посочи и че МВР има ангажимент да поддържа техниката, с която разполага, в добро състояние, като военновременните задачи на МВР не са отменяни.

Тагарев не вижда основания във ветото на Радев за БТР-ите за Украйна
Обновена

Тагарев не вижда основания във ветото на Радев за БТР-ите за Украйна

Ресорната военна комисия в крайна сметка отхвърли ветото на държавния глава

Димитър Стоянов защити решението за закупуването на страйкъри за пехотата, но посочи, че още при подписването на договора процедурата е нарушена, а и решението на МС за превеждане на първия транш трябва да се вземе след излизането на указа. В предупреждението за тези процедури Стоянов не посочи директно, че държавният глава възнамерява на наложи вето и на това.