Без събран кворум - само с шестима членове на "Комисията Росенец" - днес на последното си заседание тя не се състоя. Председателят Калоян Янков обяви, че присъстват само половината от членовете - 6 от 12 народни представители.

По двама представители на ИТН, ДБ и ИБГНИ бяха на заседанието, липсваха представители на ГЕРБ/СДС, БСП и ДПС, обясни Янков. Това е последното заседание, уточни председателят.

Беше поканен и почетният председател на ДПС Ахмед Доган, за да се уточни връзката му с резиденцията в Росенец. Той не се появи на заседанието, не дойде и служебният вътрешен министър Бойко Рашков, присъстваше само поканеният директор на Националната полиция към МВР Станимир Станев, на когото Калоян Янков благодари, че е дошъл.

Комисия нищи "Росенец" - правосъден анклав ли е или точка на пречупване

Комисия нищи "Росенец" - правосъден анклав ли е или точка на пречупване

193 депутати гласуваха "за", Христо Иванов не влиза в комисията

"Ако 47-ото НС прояви желание по тази тема, ще се видим отново. Материалите, които сме събрали, ще бъдат изпратени на всички органи, прокуратурата и ДНСК", обяви още Янков. Засега той уточни, че не е изготвен цялостен доклад за дейността на Комисията "Росенец", но ще се направи и ще бъде изпратен на органите в кратък срок.

Казусът "Росенец" трябва да бъде заявен в следващия парламент, защото останаха неясни въпроси, като основният е каква е връзката на Доган с Росенец, заключи Калоян Янков и закри заседанието.