Никой не е казал, че това са окончателните промени в кабинета, с тях се  поставя едно добро начало, защото днес има пленум на левицата, конгрес на НДСВ.
След няколко дни ще има коалиционен съвет.

Така лидерът на ДПС Ахмед Доган коментира в кулоарите на конгреса на НДСВ последните решения на премиера Сергей Станишев.

„Няма нито сериозно, нито недсериозно основание да поставяме въпроса за съществуването на коалицията. Въпросът за нея е свързан с развитието й, а не с оцеляване и укрепване." - категоричен е Доган.

Той  подчерта необходимостта да се даде възможност на Сергей Станишев за нови параметри на правителствената политика. Лидерът на ДПС добави, че пълната картина ще бъде ясна до 10-12 дни.  

„Работи се усилено, има воля за промени и мисля че ще има промени и те няма да бъдат камуфлажни." - допълни Доган.

По повод на коментарите, че правителството става зависимо от определена  политическа сила той заяви, че не знае за такава сила - „обикновено хората, за да отклонят вниманието от себе си и от проблемите, свързани  с управлението насочват вниманието към друг субект".

„Мога да правя много радикални интерпретации, но не мога да си позволя това, защото става въпрос за политика, а тя не се прави по този начин", подчерта лидерът на ДПС.

Той изтъкна, че въпросът за създаване на агенция за горите е бил обсъждан  отдавна - от 2001 година, има няколко проекта, има необходимост от такава агенция, която според него ще бъде мегаструктура. По думите му въпросът за това кой ще оглавява новата агенция не е обсъждан.

Ако горите бъдат обособени като самостоятелен субект горите, ще има възможност за отделяне на по-големи средства за възпроизводство, каза още Доган.