Правителството ще отпусне 1.5 млн. лв. на Национална спортна база ЕАД за изграждане на нова зала в спортен комплекс "Раковски". Това обяви спортният министър Красен Кралев по време на последното за годината редовно правителствено заседание на кабинета "Борисов" 3 в Министерски съвет.

Той припомни, че в края на годината е бил направен цялостен ремонт на сега съществуващата инфраструктура.

Финансовите средства ще решат един много наболял проблем с малката материална база, която имаше до момента за подготовка на националните състезателки по художествена гимнастика, изтъкна Кралев.

Новата зала се предвижда да бъде свързана със сегашната и няма да се възпрепятства по никакъв начин подготовката на гимнастичките, увери спортният министър.

Кралев уточни, че до края на следващата година новата спортна залата ще бъде открита. Тя ще бъде разположена на 10 метра встрани от сегашната спортна зала.

Гимнастичките ни спечелиха Световната титла с пет обръча

Гимнастичките ни спечелиха Световната титла с пет обръча

Победиха основните си конкуренти в художествената гимнастика - Италия и Русия

Председател на УС на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева обясни, че днешният ден е исторически ден за българската художествена гимнастика.

По думите й това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният отбор по художествена гимнастика. Години наред децата са мечтали да имат зала, в която да тренират всички национални гарнитури.

Тайбе Юсеин и гимнастичките от ансамбъла грабнаха призовете "Спортист на годината 2018"
Обновена

Тайбе Юсеин и гимнастичките от ансамбъла грабнаха призовете "Спортист на годината 2018"

Тази вечер в "Арена Армеец"...

С подобряването на материалната база Раева гарантира, че успехите ще станат все повече и повече и страната ни ще има все по-голяма гордост и радост.

"Нямате представата какво означава за нас, нашият дом да се увеличи и да имаме още килими, на които нашите състезателки още по-добре и успешно да провеждат тренировките си", не си задоволството си тя и допълни, че залата ще бъде увеличена с два килима.

Раева припомни, че през последните години художествената гимнастика се е утвърдила като един от най-успешните спортове и вече десетилетия този спорт носи много медали и успехи на България.

Тя пожела на всички весели празници и изрази надежда следващата година да бъде още по-добра за художествената гимнастика.

Раева връчи на премиера златна топка с подписите на националния отбор по художествена гимнастика и календар в знак на благодарност за помощта, която оказва за развитието на спорта.

Злато за ансамбъла ни по художествена гимнастика в София

Злато за ансамбъла ни по художествена гимнастика в София

Въпреки грешката в съчетанието, момичетата поучиха оценка над 20.000 точки

Симона Дянкова, капитан на отбора по художествена гимнастика, допълни, че е много щастлива от финансовите средства, които ще отпусне правителството за изграждането на новата спортна залата. Тя благодари от нейно име и от името на целия отбор на премиера Бойко Борисов и правителството на България.

Дянкова увери, че отборът по художествена гимнастика е мотивиран повече от всякога и допълни, че всеки ден ще работят заедно, за да постигнат още по-големи успехи.