Докладът по никакъв начин няма да доведе до обтягане на отношенията с Русия. Това заяви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева относно Доклада за състоянието на националната сигурност за 2016 г., където има преглед на заплахите за националната ни сигурност и отчитащ като такива някои действия на Русия.

Депутатите спорят заплаха ли е Русия за националната ни сигурност

Депутатите спорят заплаха ли е Русия за националната ни сигурност

За БСП и "Атака" това са "натовски глупости" и антируска политика

Според Захариева това е обективен анализ, основан на обективни факти. "В никакъв случай не казваме Русия, а някои действия. Наистина е хубаво, когато се опитват да създават някаква истерия около тази ситуация да се четат докладите от миналите години. Това е абсолютно обективна оценка на факти и в никакъв случай не е насочена срещу една или друга държава", посочи Захариева. По думите й констатациите в доклада са същите като тези от миналата година.

Припомняме Докладът за състоянието на националната сигурност бе внесен в парламента на 28-ми август. Реакция той предизвика едва тази седмица. Председателят на парламента Димитър Главчев е разпределил доклада за разглеждане в 16 комисии.