Долу ръцете от Марешки. Това настоя Пламен Христов от трибуната на Народното събрание.

Цялата група на "Воля" излезе да защити лидера си. Партията иска българските граждани да не се поддават на манипулации. "Воля" не били патерица на властта.

Рано или късно доброто побеждава, каза Христов.

Случаят "Веселин Марешки" ще бъде тест за цялото ни общество, по думите му. "Кой се страхува "Воля" да е силна?", попита Пламен Христов. Дълг на партията бил да са силни и да устоят на всички удари.

Марешки обеща, че ще покаже документи, доказващи невиността му

Марешки обеща, че ще покаже документи, доказващи невиността му

Трета инстанция ще реши дали лидерът на "Воля" ще влезе в затвора

Долу ръцете от Веселин Марешки, отново настояха от Воля.

Припомняме, преди дни стана ясно, че Веселин Марешки е осъден на  4 години затвор за изнудване чрез заплаха за увреждане на имущество. Освен това бу беше наложена и глоба от 8 000 лева.

Депутатският имунитет на Веселин Марешки беше искан неколкократно през годините. През юни 2017 г. тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Марешки и двама депутати от "Воля". Няколко дни по-късно лидерът на "Воля" и Кръстина Таскова депозираха писмено отказите си от имунитет. Дни след това самият Марешки чрез декларация от името на групата предложи депутатите изобщо да нямат имунитет. С обвинение се сдоби по-малко от месец след това.

През ноември 2018 г. главният прокурор отново поиска имунитета на Веселин Марешки заради още едно обвинение - сговаряне на извършване на престъпления, чрез които се цели да се набави имотна облага. Тогава с имунитет се разделиха Кръстина Таскова и Пламен Христов, пак от "Воля".

Осъдиха Марешки на 4 години затвор
Обновена

Осъдиха Марешки на 4 години затвор

Заради рекет и изнудване