В България всеки може да заеме всякакъв пост, стига да има кой да го "сложи в списъка". Такава позиция изрази лидерката на "Движение 21" Татяна Дончева пред Нова телевизия.

"В България всеки може да стане всякакъв. Един човек беше казал, че се изискват две неща - някой да те сложи в списъка и никой да не те задраска от него." - посочи Дончева.

Тя прогнозира, че събитията у нас може да повторят румънските, ако Корнелия Нинова стане премиер.

"Не може рибата да е още в морето, а ти да слагаш тигана. Ако Корнелия Нинова стане премиер, ще станем като в Румъния. (...) Навремето казах, че Сергей Станишев няма данни за премиер. Всеки може по принцип да стане, ако го сложат. Олигарсите управляват БСП, а ключови хора са свързани с това и с модела "Кой"..." - каза още Дончева.

"Не може Тома Томов на четвърта възраст да е ново лице. (...) Елена Йончева за външна политика ли я подготвят? В парламента няма кой да пише закони? След оттеглянето на Любен Корнезов, няма кой да пише жалби до Конституционния съд. Журналисти, ченгета и артисти ли ще пишат закони? Въпреки опитите на Кънчо и Сънчо да кажат, че никой не може освен техните предпочитания да влезе в парламента, ние с АБВ имаме реален шанс. Андрей Райчев има потенциал да е сватя на ГЕРБ и БСП за брак по сметка. Това е извратено за симпатизантите и на двете партии." - добави председателката на "Движение 21".

На въпрос защо е влязла в коалиция с опонента си Румен Петков тя отговори, че в политиката не може да се работи "само с хора, които ви харесват",

Татяна Дончева взе отношение и по споровете около личната охрана на съпругата на президента Десислава Радева и последвалата реакция от нейна страна в социалната мрежа.

"За хората в политиката здравите нерви са много задължителни. Това се отнася и за техните съпруги, съпрузи и деца." - коментира Дончева. По думите й, за съпругата на президента би било добре да си тренира нервите и да пише по-малко в "клюкарниците".