Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме!" се извини на номинирания за кандидат-президент ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков в социалната мрежа Фейсбук. По-рано през деня пред Нова телевизия тя цитира невярна информация, разпространявана в социалните мрежи - че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е станал доктор хонорис кауза и ректорът е изнесъл възхваляваща реч, сравнявайки го със Стефан Стамболов.

"Поднасям своите най-искрени извинения на професор Анастас Герджиков за твърдението ми в предаването "Денят започва" по БНТ, че под негово ръководство СУ "Свети Климент Охридски" е направил Бойко Борисов доктор Хонорис кауза и му желая успех в президентската кампания", написа Дончева.

Дончева нападна Герджиков: Ортодоксален гербаджия!

Дончева нападна Герджиков: Ортодоксален гербаджия!

Готова е да се извини, ако не е права за твърденията си

След нейните думи сутринта номинираният за кандидат-президент се обади по телефона и поиска извинение.

Дончева обаче продължи, че тази номинация е направила от ректора на СУ ортодоксален гербаджия.

Думите на Герджиков бяха, че тя обижда него и университета. "Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на господин Бойко Борисов, не е вярно, че аз съм говорил зловословие за него. Това е лъжа. Очаквам госпожа Дончева да се извини незабавно на мен и на университета", каза Анастас Герджиков.