ГЕРБ се опитва да инфилтрира в политическия живот подконтролни на партията фигури, непряко свързани обаче с нея - като кандидатът за президент и ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков. Това съмнение изрази в ефира на БНТ Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме!"

"В състава на следващо правителство трябва да бъде минимилизирано участието на ГЕРБ и Бойко Борисов. Това участие е не само пряко, а ще бъдат други играчи, върху които ГЕРБ има влияние", каза Дончева, цитирайки хвалебствено слово от страна на Герджиков към Борисов, изречено (според нея) по време на церемония по награждаването на втория с титлата "хонорис кауза", в което експремиерът бива сравняван със Стефан Стамболов.

"ГЕРБ назначиха Герджиков за ректор, наложиха го като обществена фигура. Виждаме една любвеобилност, почит, преклонение от страна на проф. Герджиков към Бойко Борисов. Това е пример за ортодоксален гербаджия", остра бе тя.

ГЕРБ категорично подкрепят Анастас Герджиков за кандидат-президент

ГЕРБ категорично подкрепят Анастас Герджиков за кандидат-президент

Ако Борисов се изправел срещу Радев, нацията щяла да се раздели

Свършва една, но идва следваща политическа криза с хора, които не са подготвени за процесите, прогнозира опитният политик.

Неочаквано в ефира на националната телевизия желание за отговор изяви и самият Герджиков. "Г-жа Дончева лъже и обижда мен и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата "почетен доктор" на г-н Бойко Борисов, не е вярно, че съм произнасял хвалебствено слово за него. Държа г-жа Дончева да се извини и на мен, и на университета", настоя ректорът на Алма матер.

"Видях го в интернет. Ще проверя и ако не е вярно, ще се извиня", отвърна Донева.

И вече "разпредели порциите" в несъздаденото още правителство - "Продължаваме промяната" да отговаряли за икономиката, "Демократична България" - за съдебната реформа, а ИБГНИ - за социалната политика.

Летящ старт за Петков и Василев засече Галъп

Летящ старт за Петков и Василев засече Галъп

Взимат електорат на ДБ и ИТН, но интерес имат и привърженици на БСП и ГЕРБ

"Играем на два избора, в които ни казваха, че сме под чертата. Не може да ни уплашите. Никой не може да каже дали повече гласове бихме събрали, ако се бяхме обединили в коалиция, или ще го направим сега като се явим по отделно", изрази увереност Татяна Дончева. Според нея новият проект на Петков и Василев щял да "изсмуче" най-много електорална тежест от "Има такъв народ", а не от останалите "партии на промяната".

По-късно в социалната мрежа Фейсбук на своята страница Татяна Дончева се извини на Анастас Герджиков.

Дончева се извини на Герджиков за фалшиви обвинения

Дончева се извини на Герджиков за фалшиви обвинения

През Фейсбук

Припомняме, на 14 ноември в България ще се проведат избори 2 в 1 - третите за тази година избори за парламент заедно с вота за президент.