Служебният премиер Гълъб Донев коментира с възмущение политическите коментари и обвинения спрямо кабинета по повод убийството на граничния полицай Петър Бъчваров. Коментарът бе направен преди началото на редовното заседание на правителството днес.

"Българската държава ще направи необходимото, за да защити паметта на Петър и живота на полицаите, които охраняват границата", каза той.

"Убийството на границата задейства лавина от версии, обвинения и прехвърляне на отговорност. Служебното правителство носи отговорност за решаване на наследените кризи вече 100 дни. Обикновено 100 дни е време за кредит на доверие, служебното правителство нямаше това време, даже и 100 секунди", анализира Донев.

Депутатите склонни да пипнат законите, но първо да се усили охраната на границата

Депутатите склонни да пипнат законите, но първо да се усили охраната на границата

Имало е време с много по-силен мигрантски натиск, но е нямало такива инциденти

Възмущението му идва от "политическите коментари, които смущават с безпаметност". Да сочиш за виновен кабинета, за да отклоняваш вниманието от основната задача на политиците - съставяне на редовно правителство и приемане на неотложните закони, е проява на неуважение към българските граждани.

Когато се говори за несигурността на българската граница, говорим за националната сигурност и суверенитета на държавата, всяка дума е изстрел за авторитета на България, са мотивите на Гълъб Донев.

Премиерът изрази съболезнования към близките и поиска да се почете паметта на загиналия полицай с една минута мълчание.

Димитър Стоянов: Убийството на граничния полицаи е криминален случай, свързан каналджии
Обновена

Димитър Стоянов: Убийството на граничния полицаи е криминален случай, свързан каналджии

Оградата на границата не трябва да бъде телена