Без решения е завършило заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС. Това става ясно от думите на председателя на ДПС Джевдет Чакъров, цитиран от БТА.

Заседанието беше обявено по-рано от депутати, лоялни на почетния председател, като по инициатива лично на Ахмед Доган, докато се очаква събиране на Националния съвет на партията, на който да бъдат обсъдени исканите отнего оставки, включително и тази на Делян Пеевски и други ръководни кадри.

Джевдет Чакъров заяви пред журналисти, че е имало дискусия и обсъждане, но решения не са били взимани. Той обясни, че заседанието е било "типично в стила на Движението за прави и свободи", а на заседанието е била обсъдена актуалната политическа ситуация.

Не е ясно дали на заседанието днес е събран кворум. По-рано в "Росенец" пристигнаха, по преброяване на БНР, по-малко от необходимите за кворум 16 души, но Джевдет Чакъров обяви, че колеги са се включили и онлайн. Делян Пеевски вече обяви, че форумът не е легитимен, нормални хора няма да отидат там и ще оспорва по съдебен път взетите решения. 

Свикват Централен съвет на ДПС след указа на Радев за изборите

Свикват Централен съвет на ДПС след указа на Радев за изборите

Междувременно сайтът отново мина в ръцете на Ахмед Доган

От ДПС без Пеевски заявяват, че подкрепят президентската институция като важна и легитимна, смятат също, че страната се нуждае от редовно правителство и стабилност.

"От вчера след развитието на политическия процес в България сме в нова политическа ситуация и задълбочаване на политическата криза. Всички трябва да бъдем отговорни, за да не се допусне и конституционна криза", заяви още Джевдет Чакъров.

От ДПС без Пеевски също така подкрепят инициативата за попълване на "домовата книга" за назначаване на служебни премиери, "така че да има възможност да се избере служебен кабинет, който да е равно отдалечен от всички", каза Чакъров.

ДПС без Пеевски приема отказа на Радев за кабинета "Кожарева"

ДПС без Пеевски приема отказа на Радев за кабинета "Кожарева"

Джевдет Чакъров иска управление на страната без зависимости

На 10 юли Ахмед Доган призова за оставката на Делян Пеевски и написа, че в ДПС има опит за вътрешнопартиен преврат, "за да се използва партийната власт за лични и групови интереси и най-вече да се промени политическият профил на партията". Почетният председател поиска оставките и на още петима членове на ръководството на партията - Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Радослав Ревански.

Оставки не са подадени, а междувременно парламентарната група на ДПС под ръководството на Делян Пеевски се сви значително от втора до четвърта политическа сили в 50-то Народно събрание.

Война между двете крила в ДПС се води както за административната сграда в София, така и за официалния сайт.