Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, той в момента няма охрана. Това заяви във вторник депутатът Тимур Халилов пред имота в кв. "Бояна", който доскоро беше обитаван от почетния председател на ДПС във видео, публикувано във фейсбук страницата  на"ДПС пресцентър". 

По думите му, от 5 дни насам гражданите нямат достъп до тази улица и няма аргумент, с който да убедите гражданин на свободна, европейска България, че той не може да влезе в тази улица, която е публична собственост. В имота влизат само определени лица и това, което се снима вътре нас ни интересува. 

Чл. 33 ал.1 от Конституцията на Република България гласи: Жилището е неприкосновено. Без съгласието на обитателя му никой не може да влиза и да остава в него, освен случаите, изрично посочени в закона, се припомня от ДПС-Доган.

Това, което се случва тук може да се случи на всеки един човек! Днес темата, която интересува обществото е как може улица да се затваря за достъп за гражданите и как може дом, обитаван от обитател да бъде отнет по този начин със самоуправство?, се пита в изявлението. 

Ахмед Доган е напуснал тихомълком сараите в Росенец

Ахмед Доган е напуснал тихомълком сараите в Росенец

Резиденцията и прилежащият двор са напълно празни

Всеизвестен факт е, че този дом се е обитавал от д-р Ахмед Доган в продължение на 20 години и тук се е извършвала дейност, свързана с ДПС и сега да се поставя под съмнение, че този дом е бил обитаван от него. Нека медиите да насочат вниманието си към това как улица може да бъде затваряна за придвижване, как може дом, обитаван 20 години от човек, да бъде узурпиран по този начин, се настоява още в изявлението.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е напуснал резиденцията си в Росенец, съобщи на 1 септември бТВ, която получи достъп до имота от собственика Данаил Папазов.

Според бТВ, резиденцията и прилежащият двор са напълно празни. Няма автомобили, а двете кучета, които до този момент охраняваха имота, също са изчезнали. Симпатизантите на Доган, които през последните дни охраняваха имението до морето, са се разотишли в късния следобед.

По-рано те уверяваха репортер на бТВ, че Доган е все още в имота, но кадрите от вътрешността показват, че той вече го е напуснал. Електричеството и интернет връзката в резиденцията са прекъснати, което потвърждава отсъствието на Доган.

ДПС на Доган чака бързо решение за достъпа до Сараите в "Бояна"
Обновена

ДПС на Доган чака бързо решение за достъпа до Сараите в "Бояна"

Напрежение между полицията и симпатизантите на Доган

При опит на телевизионния екип да влезе в помещенията, те са били спрени от човек, който се е представил за домакин.

Припомняме, че през 2020 година Христо Иванов и негови превърженици организираха "десант" на плажа в Росенец, протестирайки срещу незаконното, спред тях, владеене на плажа пред луксозния имот. Тогава неофициално се говореше, че Доган и Пеевски ползват тази луксозна резиденция.