Лидерът на ДПС Лютви Местан съобщи, че е получил отговор от директора на Националната разузнавателна служба по случая с папка „Лале".

„Както очаквах, на мен ми е отказан достъп до тези материали и въпросът, който сега възниква, е защо Бойко Борисов отправи препоръка към мен да се запозная с тези материали и дори поиска да се сформира нарочна парламентарна комисия", заяви той.

Местан добави, че е убеден, че Борисов е знаел, че няма да му се даде достъп до материалите. „Искал е да придаде достоверност на една откровена лъжа", така Местан си обясни действията на премиера в оставка.

Той посочи, че още днес ще изпрати на главния прокурор писмото от шефа на Националната разузнавателна служба.
„Защото това писмо вече представлява годно доказателство, че г-н Борисов е нарушил Закона за класифицираната информация, тъй като на мен ми е отказан достъп на основание, че тази информация е строго секретна и при положение, че аз нямам достъп до нея, би следвало г-н Борисов да не е имал право да огласява такава информация", разясни Местан.

Лидерът на ДПС предположи, че всъщност Борисов може да се окаже невинен, защото ще се окаже, че не е издал класифицирана информация, тъй като няма данни, уличаващи Ахмед Доган.

Припомняме, секунди, след като парламентът гласува оставката на кабинета на ГЕРБ, премиерът Борисов обяви, че има данни за подготвяно покушение срещу него преди години, чийто поръчител е лидерът на ДПС Доган.

В същност папка „Лале" на службите е във връзка с разработката на МВР срещу видния наркобос Сретен Йосич. Твърди се, че в нея присъства изречена фраза от убит наш подземен бос, който бил казал тайнственото „Бойко взе парите".
Най-различни източници неофициално приписват тези думи на разстреляния през 2004 година основател на СИК бай Миле, за когото се говори, че е убит по поръчка на Йосич, тъй като взел огромна сума, за да организира бягството на сърбина, но не направил нищо.