Данните от НАП не са опазени качествено и затова ДПС ще инициират обсъждане в парламента. Те ще питат вицепремиера Томислав Дончев, като отговорен за електронното правителство, по темата за хакерската атака спрямо НАП. Това обяви в студиото на Нова телевизия депутатът от ДПС Йордан Цонев.

"Ние знаехме, че това е Дончев и с изненада научихме, че той е прехвърлил тези правомощия на Марияна Тодорова. Прочетох някъде че мотивите са "тъй като при нея имало свободни компетентности" При Дончев всички компетентности ли са заети?", запита той.

БСП иска президентът да свика КСНС заради теча на данни от НАП

БСП иска президентът да свика КСНС заради теча на данни от НАП

Борисов все не е компетентен да дойде да ми отговори на въпросите

"България е незащитен двор и съответните длъжностни лица ще трябва да понесат своята отговорност", подчерта народният представител и добави, че ДПС ще пита за какво се харчат милиони и милиарди за киберсигурност в държавата.

"Наблюдаваме една много бърза реакция на изпълнителната власт, която не е чак толкова характерна за България. Заслужават адмирации. Ние от ДПС следим акцията от самото й начало. Ще търсим отговорност от всички и ще искаме разисквания в парламента". Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев относно изтичането на данни от НАП.

Относно машинното гласуване, Йордан Цонев коментира: "Машинното гласуване не е фетиш за ДПС. Ние не искаме човешки ръце да броят бюлетините. Машинното гласуване е едно от средствата. Другото средство е машинно броене - бюлетините да се попълват на ръка, но да се броят машинно". Според него държавата умишлено и съзнателно саботира машинното гласуване, за да може да го премахне. По думите на Цонев искането на ДПС е напълно основателно, тъй като протоколите от последните избори са като "бакалски тефтери и парцали" от поправки и грешки на избирателните комисии.

Симеонов видя задкулисна договорка на БСП и ДПС за машинния вот

Симеонов видя задкулисна договорка на БСП и ДПС за машинния вот

Всеки театрално обявява контра на разумните предложения, негодува той