В пет от седемте общини на Силистренска област ДПС издига свои кандидати за общински кметове.

Това беше съобщено днес на пресконференция за откриването на предизборната кампания на партията в Крайдунавска Добруджа, предаде БТА.

ДПС подкрепя кандидатурите на сегашните кметове на Силистра и Алфатар Иво Андонов и Радка Желева. Партията има 62 кандидати за кметове на населени места и 124 - за общински съветници в Силистренско.

"Има как, има с какво, има с кого" е девизът на ДПС за местните избори.

ДПС ще се бори за 8 места в 41-членния общински съвет в Шумен, което ще даде възможност на партията да бъде балансьор в местния парламент и да има решаващ глас при вземането на решения.

Това заяви заместник-председателят на ДПС Юнал Лютфи на откриването на предизборната кампания в Шумен. Тези избори ще бъдат много тежки и ДПС трябва да постигне пълна мобилизация на силите, каза Лютфи.

Той допълни, че ДПС е решено да участва активно в управлението на Шумен и на предстоящите местни избори трябва да увеличи групата си в общинския съвет.

През изминалия мандат ДПС имаше 3 съветници в Шумен. Партията откри предизборната си кампания в Шумен снощи със събрание в драматичния театър "Васил Друмев".

Пред членове и симпатизанти на движението бяха представени кандидатите за общински съветници от ДПС и кандидатът за кмет на Шумен Азиз Садула.

Листата на ДПС е добре балансирана и включва доказани професионалисти, заяви водачът на листата Сюлейман Бакиев. Той допълни, че от общо 26 кандидати четирима са българи, други 6 са представители на ромите.

Кандидатът за кмет Азиз Садула представи приоритетите в програмата си. Първият и основен приоритет е грижата за младото поколение, заяви Садула.

Други приоритети в програмата му са здравеопазването, развитието на бизнеса и прозрачното управление на общината.