ДПС няма да подкрепи Бюджет 2017 и двата малки бюджета. Това обяви на брифинг в Народното събрание Алиосман Имамов. Имаме какво да кажем. Това е бюджет на ГЕРБ и отразява политиките на партията на Бойко Борисов, смята депутатът. Според него парламентът все още имал мнозинство.

Припомняме, че вчера БСП също обяви, че няма да подкрепи бюджета за следващата година. Такава заявка дадоха и от АБВ

Без гласовете на БСП, ДПС и АБВ бюджетът на НЗОК мина на първо четене

Без гласовете на БСП, ДПС и АБВ бюджетът на НЗОК мина на първо четене

Москов го определи като балансиран и изпълним

Неприемането на бюджета действително щяло да ограничи някои плащания, но управляващите трябвало да намерят начин те да се осъществят. Намираме се в политическа криза, заяви Йордан Цонев. Изборите не са променили структурата на НС. ДПС нямало да носят отговорност за бюджета, след като управляващите имали мнозинство в законодателния орган.

Нямало съгласие сред всички партии за постигането на консенсус в този парламент. Бюджетът става жертва на погрешно създадената коалиция на популизма, категоричен бе Йордан Цонев. Когато се съставя една коалиция трябва да се мисли за всичко, допълни той.

Опасността за бюджета е, че няма да се случат редица социални плащания - като някои обезщетения, увеличение на минималната заплата и минималната пенсия. Бюджетът е откъснат от икономическото развитие, намеси се и Петър Чобанов. Не бил съставен с истинските числа.