Избирателят на ДПС е много мъдър и ще направи правилния избор.

На брифинг в централата на партията лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ направи изявление за взетите решения на Централното оперативно бюро за втория тур на президентските избори. Още преди началото на изявлението бе изрично посочено, че на въпроси няма да се отговаря.

Мустафа Карадайъ заяви, че в движението вярват в мъдростта на избирателя, който ще направи правилния избор и ще гласува за президент, който най-много се доближава до очертания от самата кампания на ДПС профил на президент. Самият Карадайъ, който беше и номиниран от ДПС, участва в предизборното състезание и се нареди в него на трето място по брой подадени гласове - припомни детайлно този профил. 

"Избирателят на ДПС е мъдър", каза Карадайъ. По думите му той щял да гласува за президент, "който се доближава максимално до така очертания профил".

Движението за права и свободи (ДПС) ще подкрепи на втори тур кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ-СДС - проф. Анастас Герджиков, намекна на брифинг в централата на партията нейният председател Мустафа Карадайъ.

Карадайъ не спомена обаче конкретно име, въпреки множеството въпроси в конкретика, отправени към него.

"Президентската институция следва да е обединител на гражданите, да бъде стожер на Конституцията. Да бъде полето на съгласие по време на кризи, както и в нормално време, да бъде лице на държавността", заяви лидерът на ДПС.

ДПС не искат Радев за президент

ДПС не искат Радев за президент

Авторитарният модел на Борисов беше заменен от Радев

Припомняме, от няколко месеца ДПС се обявяват категорично против президента Румен Радев, а Йордан Цонев заяви, че движението ще направи "всичко възможно" за да не седне отново настоящият държавен глава на президентското кресло на "Дондуков" 2.

"Благодаря на всички българи, които гласуваха - тези в страната, тези в чужбина, тези в Турция", заяви той.

Гласът на много хора обаче, смятат от ДПС, е бил опорочен. Причината - неправилното зачитане на контролните разписки, които на места не съвпадали с действителните гласове. Наблюдатели на партията засекли над 2000 подобни казуса, съобщи Карадайъ.