Движението за права и свободи е категорично в позицията си в подкрепа на предоставянето на военна помощ за Украйна и ще подкрепи предложението за това, което скоро следва да влезе в дневния ред на парламента.

Това се разбра от думите на депутата от ДПС Станислав Атанасов в кулоарите на Народното събрание.

"След 24 февруари и руската агресия срещу република Украйна, позицията на ДПС е кристално ясна и последователна. Ние сме партия на действието", каза народният представител.

Припомняме и че предишният път, когато парламентът обсъжда темата с военната помощ за Украйна, бе в 47-ия парламент, когато бяха гласувани отново две предложения - на ГЕРБ и на ДБ, но депутатите приеха помощ да се предостави, но не и в оръжия.

Гюров: Няма риск за България, ако дадем оръжие на Украйна

Гюров: Няма риск за България, ако дадем оръжие на Украйна

ПП ще подкрепят едно от вече внесените предложения - на ДБ или на ГЕРБ

От ДПС приветстваха още изразеното от президента Радев намерение да не бърза с връчването на проучвателните мандати на партиите, за да увеличи шансовете за съставяне на правителство.

"Първия ден на работа на Народното събрание в нарочна декларация от трибуната на парламента ние заявихме, че държавният глава не трябва да бърза с тази процедура. Налице е тежка политическа криза, от която трябва да се намери изход. Виждаме, че диалогът върви много бавно. Виждаме в това (решението на президента) добър знак", коментира на свой ред Хамид Хамид от движението.

До седмица да има решение за оръжие за Украйна искат от ГЕРБ

До седмица да има решение за оръжие за Украйна искат от ГЕРБ

Помощта за Украйна дава възможност за модернизация на българската армия.