Проблемът с растящите цени на тока на регулирания и свободен пазар трябва да се реши със законни средства. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуна в Народното събрание, след решението за мораториума.

Решение на Народното събрание да се прегласува мораториума на цените на тока чрез редакция е в нарушение на Конституцията и правилника на Народното събрание.

Депутатите потвърдиха мораториума върху цените на тока, водата и парното от днес

Депутатите потвърдиха мораториума върху цените на тока, водата и парното от днес

Измениха решението си от вчера със задна дата

Има законови решения, включително жалба до Конституционния съд, може дори да се мисли и за намаляване цената на тока за битовите потребители по законен начин. Не е справедливо гражданите, които не ползват услуги на топлофикациите да плащат парното на ползвателите. Не е приемливо отопляващите се на дърва, да плащат отоплението на тези с парно, подчерта Карадайъ.

"Във взетото решение има лобистки интереси на ВЕИ-тата. За съжаление наблюдаваме "Продължение" на порочните практики на ГЕРБ от последните 12 години, а "промяната" е към по-лошо. Продължават промяната от лошо към по-лошо", разкритикува Карадайъ.

От ДПС заявиха, че се надяват в Народното събрание да влезе духът на парламентаризма и да се спазват Конституцията и законите на страната, а във всичките си действия народните представители да се ръководят от интересите на народа.

Депутатите се скараха кой има ВЕИ, докато търсят в мъглата едни 200 млн. лв.

Депутатите се скараха кой има ВЕИ, докато търсят в мъглата едни 200 млн. лв.

От ГЕРБ станаха на крака и аплодираха, че нямат участие в бизнеса с ВЕИ