Радан Кънев е притеснен за националната сигурност, като тъмносиният лидер е смутен от дейността на паравоенните формирования. Заплаха вижда и в промените в Закона за чужденците, който позволява постоянно пребиваване при инвестиция от 100 000 лева. Сега изискването е за 600 000 лева, като той иска се върне именно това положение.

Най-либералният режим в ЕС е 250 000 евро. В това намаляване на инвестицията Кънев вижда заплаха за националната сигурност. Националната сигурност е в правомощията на МС, припомни тъмносиният водач. Затова и се е заканил да пита премиера.

Генерал Атанас Атанасов атакува ДАНС, която не защитила страната от паравоенните формирования. Тя именно е структурата, която трябва да следи за групи и лица, които се подпомагат от спецслужби на други държави в своята дейност.

За „Нощните вълци” на Владимир Путин той подчерта, че те участват в осъществяването на външната политика на Русия.

Какви мерки са предприети срещу акцията на руските рокери, които минаха и през България, пита Атанасов. Пряка намеса върху вътрешната политика на страната, вижда той в това. ДАНС да не ги допуска да пребивават у нас, иска още реформаторът.