Събранието на ДСБ-София преизбра Вили Лилков за председател на столичната организация и поиска да бъдат продължени усилията за издигане на общ кандидат-президент на РБ, въпреки провалените усилия за единство на блока.  

Днешното събрание беше приветствано от председателя на партията Радан Кънев и заместник-председателя Атанас Атанасов. Въпреки неофициалните информации, че на форума може да говори експремиерът Иван Костов, това не се случи. Сред участниците липсваха и другите авторитети на ДСБ, които изградиха образа й на тъмносиня партия.

В резолюцията приета от събранието, се оценява като правилно решението за излизане от управлението и оттеглянето на безусловната подкрепа към мнозинството в Народното събрание.

"Не получихме подкрепа от коалиционните ни партньори за най-важната кауза, която ни обедини в РБ и представлява основния ни ангажимент към обществото - реформата в съдебната система. Не разяснихме достатъчно този морален акт. Спекулациите по темата изискват да декларираме за пореден път, че ДСБ-София няма представители на политически длъжности в управлението на страната." - се казва още документа.

Участниците в събранието посочват  също, че всички досегашни усилия за постигане на организационно единство на РБ са се оказали неуспешни.

Въпреки това, те декларират, че за да отговорят на очакванията на избирателите и в изпълнение на споразумението за съвместно явяване пълен цикъл от избори, ще продължат да си сътрудничат с колегите си от РБ, но „не на всяка цена”.

Делегатите предлагат на националното ръководство и народните представители да продължат усилията за издигане на общ кандидат за президент на партиите от Реформаторския блок, който да обедини около себе си и други десни формации и граждански организации.