Областният координатор на ДСБ във Велико Търново Тодор Великов днес подаде оставка от поста си, но остана като редови член в партията.

В писмо до председателя Иван Костов Великов обяснява, че ДСБ е създадена като демократична партия на ценностите.
Програмните насоки в областта на политиката включва носенето на пълна отговорност за действията си, без имунитети и без гаранция за несменяемост, смята той, цитиран от Vsekiden.com.

Имам смелостта да посрещна истината за себе си, за своето управление и за дейността си като областен координатор на ДСБ във Велико Търново, обяснява Великов.
Той изтъква, че с оставката си поема изцяло отговорността за резултата на кандидат-президентската двойка Неделчо Беронов-Юлиана Николова.

Тези морални категории и квалификации, че Костов не може да ни обещае спечелване на изборите, но ни предлага морална удовлетвореност говорят за изчерпване на потенциала му като лидер, категоричен е Великов.
Според него основният проблем на десните партии е лидерският. Той смята, че нито Петър Стоянов, нито Иван Костов могат да обединят българската десница.

На България й трябва нов проект и хора, необременени от управлението през последните 15-16 години, категоричен е бившият областен координатор на ДСБ-Велико Търново.

Искам с оставката си да припомня на ръководството на ДСБ, че не винаги пътят пред тебе е постлан с цветя, обяснява Великов.
Според него политиците трябва да имат смелостта и силата да се обърнат назад. На добър час по пътя към нищото, пожела той на лидера на ДСБ.

В Европа няма лидерски партии, а партии от лидери, в които всеки един може да бъде заменен с друг, работи се съвсем спокойно и демократично, обясни Великов. Уж всички се стремим към Европа, а не се учим от техните политически ценности, коментира той.

Когато виждаш, че не можеш да гарантираш на хората изборна победа, какво чакаш, допълва той.

Очаква се в сряда общинският координатор на ДСБ в Русе Бисер Начев също да подаде оставка. Според него партията на Костов се капсулира и това се доказвало с изказванията на ръководството, че ще се явяват сами на следващите местни избори, а СДС, ДП и ЗНС са виновни за загубата на Неделчо Беронов на президентския вот.

В момента ДСБ повтаря ситуацията в СДС през 2004 година, категоричен е Начев. Той смята, че ръководството на партията е политически изхабено и липсват ясна перспектива и силни послания към избирателите. Начев е категоричен, че определен кръг хора в партията се опитват просто да си запазят постовете в ръководството и в парламента.

В момента има отлив от симпатизанти и членове на ДСБ в област Русе, обясни координаторът. Хората се разочаровали още след парламентарните избори миналата година. Той уточни, че вече е останала само организацията в дунавския град.
Начев смята още, че с поведението си ръководството на ДСБ крепи управляващата тройна коалиция. Липсвали остри критични реакции по ежедневните проблеми.