ДПС вероятно ще яви в две формации на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Такива индикации се появиха в интернет пространството, в групите на двата лагера във "Фейсбук" и в медиите.

ДПС на Ахмед Доган вероятно ще е в коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС". ДПС на Делян Пеевски пък се очертава да е във формата "ДПС Ново начало". Документите за регистрация на двете фракции се неофициални и не са потвърдени.

Маркет Линкс: Единно ДПС би било втора политическа сила в 51-ото Народно събрание

Маркет Линкс: Единно ДПС би било втора политическа сила в 51-ото Народно събрание

Първи отново са ГЕРБ, трети - ПП-ДБ - с 14,3%, следвани от "Възраждане" и БСП

От 2 септември обаче започва регистрацията за участие във вота и най-важният въпрос е именно как разцепеното ДПС ще участва. Още повече, след като Ахмед Доган изключи Делян Пеевски от партията. Спорът е доколко е легитимно това решение, което Пеевски обяви за противоуставно и се закани да го обори в съда. Тезата на ДПС на Доган е, че почетният председател има това право, а отсрещният лагер се позовава на това, че решението е взето от Централното оперативно бюро без кворум.

Интересен факт е, че документи се разпространяват от двете ДПС-та кръстосано, от страна на хората на Доган - за Пеевски и фракцията около него, както и от противниковия лагер - за верните на почетния председател.

Илхан Кючюк: Изключването на Пеевски бе желано и очаквано

Илхан Кючюк: Изключването на Пеевски бе желано и очаквано

ДПС на Доган ще спасява България от бухалките на Пеевски