Изключването на Делян Пеевски е логичен ход. Това заяви пред БНТ Илхан Кючюк. По думите му това е следствие от редица нарушения на Пеевски. Имало много основания за неговото изключване.

ДПС е уставна партия и много държи на това, категоричен бе Кючюк. Ние взехме политическо решение, допълни той. Пеевски може да обжалва решението пред Контролната комисия.

С какъв кворум Делян Пеевски изключване хора от ПГ, попита евродепутатът.

По думите му почетният председател има правомощията да изключи Делян Пеевски. Това решение е легитимно, категоричен бе Кючюк.

Не може да се регистрират две абревиатури ДПС за изборите

Не може да се регистрират две абревиатури ДПС за изборите

Меродавно за държавните органи е вписаното в съдебния регистър, уточнява Петър Славов

Изключването на Делян Пеевски е желано и очаквано, подчерта той. Хората искали ДПС без Пеевски. Изключването се забавило, защото им е даден шанс сами да си тръгнат. Евродепутатът посочи, че в последните месеци Делян Пеевски се държал девиантно. Сега ДПС на Доган ще спасява България от бухалките на Пеевски, стана ясно от коментара му.

Илхан Кючюк не знае в коя организация на партията членува Пеевски. В политиката всеки плаща своята цена рано или късно, изтъкна евродепутатът . ДПС ще бъде по-силна партия, категоричен бе Кючюк.

Успехът на служебния кабинет ще стане ясен през отношението към Делян Пеевски и аватарите му, според него.

Искра Михайлова не е кандидат за еврокомисар на ДПС, а на Делян Пеевски, подчерта той. Освен това тя станала заместник-председател на партията, без да е член на партията. Страхът беше обсебил цялата партия, сподели евродепутатът. Както Берлинската стена падна, така и Делян Пеевски ще си отиде, когато сме заедно, посочи Кючюк.

Виждам много възможности за ДПС след Делян Пеевски, изтъкна още той.

ДПС - уставно изключване или уставно самоотлюспване

ДПС - уставно изключване или уставно самоотлюспване

Възможно ли е уставът на ДПС да е и най-силното оръжие и защита и на едната страна, и на другата?

Припомняме, че във вторник стана ясно, че Централното оперативно бюро на ДПС е решило да изключи Делян Пеевски и още 7 членове от Движението.

Напрежението в ДПС стана явно по време на гласуването на проектоправителството на ГЕРБ-СДС с премиер Росен Желязков на 3 юли. Ден по-рано обаче от ПГ на ДПС беше изключен Рамадан Аталай, знаково лице за ДПС.

На 10 юли Ахмед Доган призова за оставката на Делян Пеевски и написа, че в ДПС има опит за вътрешнопартиен преврат, "за да се използва партийната власт за лични и групови интереси и най-вече да се промени политическият профил на партията". Почетният председател поиска оставките и на още петима членове на ръководството на партията - Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Радослав Ревански. Досега обаче оставката на вече отстранения Йордан Цонев не бе искана.

Оставки така и не бяха подадени, а междувременно парламентарната група на ДПС под ръководството на Делян Пеевски се сви значително от втора до четвърта политическа сила в 50-ото Народно събрание.

Война между двете крила в ДПС се води, както за административната сграда в София, така и за официалния сайт. Отделно на това от ДПС се оплакаха два пъти на институционален тормоз, включително внесоха сигнал в европейските органи.

Само часове преди решението за отстраняване на Пеевски от партията, самият той номинира Искра Михайлова - също вече изключена от ДПС, за еврокомисар.

Партийната битка обаче върви и с финансово преразпределение става ясно от търговските регистри, където вече е записано, че Ахмед Доган не е собственик на ТЕЦ Варна - първото му излизане в полето на бизнеса.

Доган за изключването на Пеевски: Няма връщане назад

Доган за изключването на Пеевски: Няма връщане назад

Това казва почетният председател на ДПС Ахмед Доган във видеообръщение от вчерашното заседание