Лидерът на БСП Корнелия Нинова не приема мотивите на Бойко Борисов, с които приема оставката на Румен Порожанов. Земеделският министър си тръгвал не заради съмненията за корупция, а защото не уволнил чиновничка.

"Има двойни стандарти при вземането на решения за отстраняване на министри", заподозря соцводачът.

Девет оставки са подадени за половин мандат на ГЕРБ, седем са приетите, изчислила е Нинова. Това са половината министри, според левите. Освен това са оставки на ключови министри и оставките са заради корупция.

Според Нинова това е етикет на управлението. Нещата продължават по същия начин, това е моделът на поведение, допълни още тя и се обяви за смяна на модела.

Борисов не бързал да иска и приема оставка

Борисов не бързал да иска и приема оставка

Зам-шефката на ДФ Земеделие все още била на работа

Лидерът на социалистите изисква да се възстанови държавата. Остават хората с имотите, недоволни са още червените. Те настояват още за равенство на всички пред закона. 

Корнелия Нинова се обяви за европейска прокуратура, начело с Лаура Кьовеши. Тя настоява за прозрачност при изпращане на двамата български обвинители, които трябва да са част от европрокуратурата.

Лидерът на червените настоява единият да се избира от Народното събрание, другият - от президента. БСП иска и нов закон за КПКОНПИ. Левите искат дебат за избора на нов главен прокурор и залагане на повече контрол върху обвинението.

Порожанов хвърли оставка

Порожанов хвърли оставка

Борисов прие оставката му

"Да се хванем за ръце и да си подредим държавата", призова Корнелия Нинова. Тя не вижда връзка между оставката на Румен Порожанов и поисканата прошка от Ахмед Доган в обръщение към избирателите на партията му.

Едни министри са назначени от Бойко Борисов, а другите от Делян Пеевски, затова премиерът прилагал двоен стандарт при министерските оставки, констатира червеният лидер.

"Детето на народа" Борисов ще действа брутално с имотните афери

"Детето на народа" Борисов ще действа брутално с имотните афери

Денят "прошка" ще е на 26 май