Финансовият министър Симеон Дянков се обяви категорично против подслушването.
В ефира на Би Ти Ви Дянков подчерта, че подслушването на граждани не е начин да се работи в едно демократично общество. В едно демократично общество трябва всичко да е прозрачно и демократично. Никой не е над закона, включително и политиците, добави министърът.

Относно изнесения в публичното пространство разговор между него, шефа на митниците Ваньо Танов и заместник финансовия министър Владислав Горанов първият финансист на държавата каза, че не знае кой го е подслушвал, но очаква в следващите седмици да разбере.
Дянков посочи, че Ваньо Танов е удържал на натиска и в митниците няма нито едно политическо назначение, което е много радващо. Натиск е имало, но Танов не се е поддал, Краси Стефанов не се е поддал, в моето министерство също, изтъкна Дянков.
Въпреки скандалите с подслушването, той каза, че няма да му е трудно да продължи да работи в екип с колегите, част от които като Росен Плевнелиев, Нона Караджова, Сергей Игнатов, Вежди Рашидов и др. му били приятели. С Цецо Цветанов не сме по този начин приятели, допълни Дянков.

Дянков бе категоричен, че откакто той е министър и със сегашното ръководство на Агенция „Митници" вече има контрол в държавата. Дянков припомни вчерашната акция на НАП в бензиностанциите и добави, че вече 2600 такива обекти са свързани със системата на НАП. По думите му това е голяма стъпка в борбата с контрабанда на горива.