Темата с оставката съм я обсъдил с министър-председателя, към момента не ми иска оставката.
Това каза министър Ивайло Московски след заседание на Министерски съвет.

Той бе категоричен, че ако му бъде поискана, той е готов веднага да си я поддаде.

Припомняме, Демократи са силна България (ДСБ) поискаха оставката на министъра заради корупционния скандал в агенция "Автомобилна администрация", при който бе арестуван шефът й Цветелин Цветанов. Според ДСБ шефът на агенцията "Автомобилна администрация" се назначава от министъра на транспорта в съгласие с министър-председателя и би следвало министър Ивайло Московски да подаде оставка.

Припомняме, миналата седмица Московски бе на разпит в националното следствие по повод арестите в ДАИ.

"По никакъв начин политическото ръководство не е толерирало такива действия", каза Московски във връзка със скандала.

Министър Московски коментира, че е имало проверки на изпълнителната агенция. Той уточни, че след проверката на прокуратурата - всеки трябва да си поеме отговорността.

Това, което се случи в последните няколко дни, безспорно е тежко петно върху имиджа на цялото Министерство на транспорта. Разбира се, аз съм готов да нося отговорност, доколкото може да се прецени, че такава трябва да се носи в този аспект, обясни министър Московски.

Той отново посочи, че е обсъдил темата с оставката с министър-председателя и в момента тя не стои на дневен ред. Достатъчно да ми каже една дума и ще си тръгна на секундата – към момента не ми иска оставката.

Министърът на транспорта обясни още, че „Автомобилна администрация” е изпълнителна агенция с определен по закон структура и статут.
За последната една година инспекторатът на министерството е извършил девет проверки на „Автомобилна администрация”. Голяма част от тях са оформени като сигнали към специализираните органи, за да могат да бъдат извършени допълнителни действия, които не са в правомощията на министерството.

Министър Московски увери отново, че е оказано пълно съдействие на разследващите органи. „От тук нататък кой, каквото е вършил и правил трябва да си понесе отговорността”, заяви той.

Московски призна, че действително има голямо основание в твърдението, че на едно място са концентрирани огромен брой правомощия и това създава дефект в системата.

Той обаче посочи, че са правени няколко опита в изтеклата една година да извадим част от дейностите и да се опитаме с друго дружество да ги реализираме.

На въпрос как е възможно министърът на транспорта да не знае за акцията в Автомобилна администрация, която по данни на разследващите се подготвя четири месеца, транспортният министър заяви, че в момента се провежда разследване и всичко, което би могъл да каже, представлява следствена тайна.

Нямам право да коментирам”, категоричен бе Московски. Според него случилият се скандал ще ускори въвеждането на готвените законови промени.