Днес се проведе четвъртата работна среща между експертни екипи към министерствата на външните работи на Република България и Република Северна Македония, ангажирани с диалога по т.нар. пакет от политически въпроси. Това съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Срещата протече в конструктивна и открита атмосфера. На нея бяха обсъдени последните предложения на Република Северна Македония, изпратени миналата година в отговор на предложенията на българската страна, представени на третия кръг експертни консултации, провели се през септември 2021г., в Скопие.

Екипите на министерствата на външните работи потвърдиха ангажимента си за поддържане на активен диалог, насочен към намиране на взаимноприемливи решения по ключовите теми от политическия двустранен дневен ред.

Провеждането на днешната среща бе договорено между министрите на външните работи Теодора Генчовска и Буяр Османи на съвместно заседание между правителствата на двете държави на 25 януари тази година. В духа на усилията за създаване на нова положителна динамика, те се обединиха около необходимостта разговорите по т.нар. пакет от политически въпроси да продължат интензивно.

Следващият кръг експертни разговори се очаква да се състоят в Скопие.

Димитър Ковачевски в парламента в Скопие: Няма да отстъпим за идентичността си

Димитър Ковачевски в парламента в Скопие: Няма да отстъпим за идентичността си

Първият полет София-Скопие ще бъде на 11 февруари