Досегашното управление беше катастрофално. Това коментира пред БНР независимият депутат Елена Гунчева, която напусна партия "Възраждане".

Гунчева не каза категорично дали ще подкрепи правителство с премиер Асен Василев.

Тя не отрече, че е търсена за преговори за съставяне на кабинет.

"Нека видя какъв състав и структура на Министерския съвет ще предложат. Както знаете, аз съм в болнични... Да, свързаха се с мен, но не съм казала, че ще подкрепя правителството. Въпросът е, че в момента нещата са такива, че трябва да се избира много внимателно. Може след това да влезем в една спирала от избори, може ГЕРБ да се върнат на власт. Не знам "Продължаваме промяната" дали изобщо са склонни да променят нещо в досегашното управление, което поне според мен беше катастрофално", каза тя. 

Радев връчва мандата на ПП за съставяне на правителство

Радев връчва мандата на ПП за съставяне на правителство

Представители на партията са поканени "Дондуков" 2 в 17.00 часа

Гунчева обясни, че присъствието ѝ в пленарната зала в деня на гласуването ще зависи от състоянието ѝ, защото сега се придвижва трудно.

Според Елена Гунчева изгонването на руските дипломати и техните семейства е срамна постъпка

"Това беше катастрофална грешка - и в дипломацията, и във външната политика, която ще окаже дългосрочен ефект върху двустранните ни отношения, както и върху чисто икономически последици за България. Мисля, че цялата истина за това кой е допуснал и как се е случило това трябва да бъде разкрита.". 

Независимите депутати държат ПП в шах за кабинет до петък

Независимите депутати държат ПП в шах за кабинет до петък

"Безусловна подкрепа няма"

Гунчева нарече фалшива новина пост във Фейсбук, призоваващ за протест тази вечер и настояване тя да бъде избрана за лидер на партия "Възраждане".

"Не знам кой си е направил такава нелепа шега с мен, с партията. Смятам, че е достатъчно ясно. Аз съм напуснала тази партия и нямам абсолютно никакви желания да заема какъвто и да било пост в нея. "Възраждане" си имат лидер, да им е жив и здрав. Нямам никакво намерение да го сменям или въобще да взема някакво отношение по лидерството в тази партия", каза Гунчева.