Ако главният прокурор сега тръгне да рови наред, не се знае накъде ще отидат нещата. Има една жена (кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел - б.р.), която каза трите "А", сега получи трите "не". Изстрелите срещу Иван Гешев се върнаха срещу Бойко Борисов. Това мнение изрази пред БиТиВи бившият екоминистър Емил Димитров-Ревизоро.

Той изтъкна, че е имало опит главният прокурор да бъде сплашен. Развали се възможността да има правителство, а искането бе за главата на Гешев, посочи бившият екоминистър.

Според него нормална коалиция ще е ГЕРБ-БСП-ДПС. БСП в момента, в който видяха, че ги ползват за заплаха, за да клекнат се отдръпнаха и се смени вариантът. "Мария Габриел се надигитализира и се наигра в ролята си на кандидат за министър-председател", разкритикува Ревизоро.

И окончателно ПП/ДБ не дават подкрепа на Габриел

И окончателно ПП/ДБ не дават подкрепа на Габриел

Започваме да работим за втория мандат, в който виждаме единствената алтернатива да не ходим на шести поредни избори", каза Петков

Бившият служебен вътрешен министър Емануил Йорданов добави, че партиите се явяват неподготвени на избори и след избори. Проглушиха ни ушите да обясняват кой е най-добрият и най-подготвеният, няма диалог и подготовка как да се състави правителство и управляващо мнозинство, а накрая резултатът е предизвестен, разкритикува Йорданов действията на партиите, които водят редица преговори за съставяне на правителство в 49-то Народно събрание, но засега без успех.

Според него съюз между първите две политически сили в парламента - ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, е абсурден. "Разбраха се и се излъгаха - щеше да има председател на правна комисия, но излиза Десислава Атанасова и казва, че може да има председател на ресорната комисия, само ако има общо управление", позова се Йорданов на политическите пазарлъци в парламента.

Тихомир Безлов пък всеки път се изненадва от интерпретациите на главния прокурор Иван Гешев. Той не вижда някоя политическа партия да е зад обвинител номер едно.

Бойко Борисов не се разпознава в разказа на Гешев

Бойко Борисов не се разпознава в разказа на Гешев

Лидерът на ГЕРБ не разбира защо Гешев се е озлобил срещу партията