Когато Ердоган срещне твърд отпор, както от Израел и Русия, той кляка. Това заяви в интервю за предаването „Тази сутрин” по БиТиВи лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт (ПФ) Красимир Каракачанов. Той отново потвърди позицията си от петък, че Турция оказва натиск върху България.

Трябва да покажем, че сме суверенна страна и няма да се поддадем на шантаж, а Европа трябва да помогне с хора и техника, категоричен е Каракачанов.

Той се аргументира с изказвания на премиера Бойко Борисов.

Турция можела да ни залее с мигранти
Обновена

Турция можела да ни залее с мигранти

Заради това трябва да запазим добри отношения с нея, убеден Борисов

Припомняме, че в петък Борисов заяви, че е нужно да сме в добри отношения с Турция заради бежанците. Той тълкува заплахата на турския президент Реджеп Ердоган, че ще пусне бежанците към Европа като закана към нашата страна. В тази връзка още същия ден Каракачанов поиска президентът Росен Плевнелиев да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

Каракачанов уточни, че е направил това си искане в качеството си на зам.-председател на парламента. Той настоява по време на този КСНС премиерът, министърът на вътрешните работи и шефовете на службите за сигурност да изложат каква е конкретната картина.

Красимир Каракачанов е категоричен, че не можем да позволим Турция да продължи да ни оказва натиск. На този КСНС трябвало да се разбере как се осъществява този натиск – дали информация, придобита по линия на службите, дали натискът е бил оказан през турското посолство, през някой от турските министри, през министър-председателя или президента на Турция.

Плевнелиев да свика КСНС заради заплахите на Турция, иска Каракачанов

Плевнелиев да свика КСНС заради заплахите на Турция, иска Каракачанов

Някой се опитвал да шантажира България

По думите на патриота както и да се оказва натиск – трябва да сме ясни и категорични, че България е суверенна държава и трябва да защитава своята териториална цялост и своя суверенитет, а не да се поддава.

Каракачанов е категоричен, че трябва да покажем на Турция, че трябва да прекрати практиката да създава пета колона у нас, ако иска да развива добросъседски отношения. Турция не трябвало да се бърка във вътрешните ни работи и да ни изнудва, като заплашва, че ще пусне огромни маси нелегални имигранти към България.

Той предупреди, че поддавайки се на шантажа на политици като Ердоган, те продължават да те шантажират.

Патриотът предлага на КСНС да бъде поискана ясна и категорична помощ от ЕС в жива сила и техника при охрана на границата. Това, по думите му е нужно, защото охраняваме европейска граница. Той настоява директно да се заяви на всички, които възнамеряват да организират провокации по границите, че армията и граничните ни полицаи ще отговорят и със сила. В случай, че има пострадали, вината щяла да е на Турция, подчерта Каракачанов.