Ресорът, който получи България е много висока оценка за политиката при бедствия и аварии, която имахме през последните 4 години.

Това каза в предаването "Нещо повече" по БНР бившият министър на извънредните ситуации Емел Етем. Тя допълни, че ресорът е изключително атрактивен и интересен, стига нашият комисар да се справи.

Етем допълни, че отговорността е много висока , защото през следващите години ще се обърне много внимание на проблемите свързани със защитата на хората в различни извънредни ситуации.

По повод закриването на Министерството на извънредните ситуации Етем каза, че за нея е много важно да се осъзнае, че битката за живота на всеки гражданин е важна.

"Трябва да се види ясно и точно какви са структурите, които ще гарантират сигурност на българските граждани", каза бившият вицепремиер.

"Надявам се, ресурсът, който ще има комисарят, да бъде правилно разпределен. Този ресурс трябва много добре да се използва за изграждането на съвременни системи", каза още Емел Етем.

Тя допълни, че България трябва да има общи системи за борба с бедствията със съседните страни, за да може да се пребори с предизвикателствата.