Сигнал за незаконен строеж в парка на Сандански е подал Яне Янев до новата етична комисия на ГЕРБ. Това съобщи самият той пред bTV.

Гражданите ме питат: г-н Янев, как е възможно държавна гора да се копае и да се събарят цели баири, заяви бившият съветник на премиера Бойко Борисов, показвайки документи в подкрепа на думите си.

От своя страна кметът на Сандански Кирил Котев отговори на обвинението също с документи от Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Според тях става въпрос не за държавна собственост, а за частен имот, който има необходимите разрешения за строителство. Паркът по думи на градоначалника не попадал в тези граници.

Дончев призна за самозабравили се в ГЕРБ, имало над 10 сигнала за кметове

Дончев призна за самозабравили се в ГЕРБ, имало над 10 сигнала за кметове

"Който иска машинно гласуване, да си произведе машините"

Имотът има Подробен устройствен план (ПУП) от 2014 г., а бъдещият обект вероятно ще бъде паркинг към частен обект.

Янев е изпратил сигнал и до Министерство на земеделието, храните и горите, тъй като Държавен горски фонд няма как да стане частна собственост. Кметът на Сандански пък е първият, който се проверява от новата етична комисия на ГЕРБ.

Не се чувствам феодал, спокоен съм, защото Сандански е малък град, всички се познаваме и всеки може да си направи сам за него извода дали има феодализъм в Сандански, или няма, заяви Котев.

Борисов лично разпоредил да уволнят зам.-кмета на Пловдив

Борисов лично разпоредил да уволнят зам.-кмета на Пловдив

При всеки сигнал за нередност ще съм безкомпромисен, увери той