Постигане на среден размер на новоотпуснатата пенсия от 700 лева и среден размер на заварените пенсии от над 500 лева след 4 години, предлагат хората на Радан Кънев.

Формацията "Нова република" представи втората част от програмата си.

Пенсиите ще растат с номиналния растеж на икономиката. По-високите пенсии ще са възможни след затягане на контрола на сивата и черна икономика. Средствата от Сребърния фонд ще започнат да се управляват ефективно. Нова икономика предлага още "Нова република".

Мерките на формацията предвиждат, че средната работна заплата ще стане 770 евро.

Говорителят Трайчо Трайков изтъкна, че десет години сме в ЕС и то благодарение на дясното правителство на ОДС. За тези години обаче България не забогатява достатъчно. Българската икономика може повече, българският бизнес може повече, категоричен е Трайков.

От формацията на Радан Кънев виждат до 20 години 10-20 милиарда евро приходи от енергийна независимост. Нови мощности в близките 10 години нямало да ни трябват. Умни мрежи ще пестят от енергетиката. Парогенераторите за АЕЦ "Белене" могат да се използват за АЕЦ "Козлодуй". Трайчо Трайков предлага да продадем съвместно с Русия останалото оборудване за втората ни атомна централа.

От "Нова република" виждат хидроенергийни мощности по Дунав и Места. Мерките, които предлага формацията, гарантират растеж от 6-7%, което пък за един мандат ще увеличи доходите на хората с 50%.

Антикорупционен пакт предлага Радан Кънев

Антикорупционен пакт предлага Радан Кънев

"Нова република" се регистрира в ЦИК

Без увеличение на данъци и осигуровки, обеща Мартин Димитров. Формацията обещава отпадане на някои данъци като данък уикенд. Плоският данък остава. ДДС най-после ще е диференцирано, ако хората на Радан Кънев вземат властта. Ще работим за балансиран бюджет, обеща Димитров.

Всички административни услуги ще станат електронни. Бизнесът не трябвало да се среща с чиновника, а с компютъра, посочи още Мартин Димитров.

С истинска конкуренция на пазара на горива формацията щяла да смъкне цената на горивата.

"Нова република" иска страната ни да е част от Шенген, Еврозоната и Европейския банков съюз. С декларация всеки ще може да стартира свой бизнес. Ще има и строг контрол върху бизнеса. От 2 до 3 милиарда лева губим от кражба от обществените поръчки.

Радан Кънев иска модерна транспортна инфраструктура. Досега парите за това отивали в асфалтовата мафия. Не се възползваме от всички транспортни възли.

Според Кънев калпава, глупава и корумпирана държавна политика довела до обезлюдяването на северозападната част на страната. Състезанието по популизъм между БСП, ГЕРБ, ПФ за минималната заплата хвърляло в ужас малкия бизнес, по думите на тъмносиния водач.

"Нова република" предлага запазване на тристълбовия пенсионен модел. Отделните му елементи трябвало да се надграждат и допълват. Формацията предлага стимулиране на развитието на капиталовите пенсионни схеми, в които пенсията на всеки участник се определя пропорционално на личния му осигурителен принос. Предлага се увеличение на вноската за универсален фонд, както и спешни нормативни промени в инвестиционните възможности за пенсионните фондове.

Ние не сме Реформаторски блок, ние сме "Нова република" и ще изпълним това, което обещаваме, увери Радан Кънев.